اقامتگاه ارگ کنگ

بر فراز روستای 3000 ساله کنگ خراسان

بومگردی چیست

۱۵

آذر
۱۴۰۲

بومگردی چیست؟ (بوم گردی)

ارسال شده توسط: ارگ کنگ/ 44 ۰

بومگردی

در سال های اخیر افراد به مقوله گردشگری و سفر توجه بسیار زیادی داشته و تمایل به سفر های خاطره انگیز و دیدن از اماکن سنتی، دارند. مکان های تاریخی و طبیعی بسیار زیبایی در اقصی نقاط کشور وجود دارد که باید از نزدیک آنها را مشاهده نمود. در همه سفر ها بحث اقامت و پیدا کردن محلی امن و زیبا برای استراحت یکی از مهمترین دغدغه های فکری افراد، به شمار می رود. شاید به کرات نام اقامتگاه های بومگردی را شنیده باشید اما با ماهیت و نحوه عملکرد آنها آشنایی نداشته باشید. بسیاری از مردم دوست ندارند با صرف هزینه های زیاد جهت اقامت در هتل، هزینه سفر خود را بالاببرند. بهترین گزینه برای این افراد اقامتگاه سنتی و بومگردی است. در این اقامتگاه ها می توانید با مردم بومی منطقه اوقات خوبی را سپری کنید.

برای آشنایی بیشتر با بومگردی و اقامتگاه های سنتی در ادامه با ما همراه باشید.

بومگردی چیست؟اقامتگاه بومگردی

بومگردی چیست؟

اکوتوریسم یا بومگردی به معنای گردشگری در محیط زیست است که به وسیله آن با فرهنگ و آداب و رسوم مردم یک منطقه، آشنا خواهید شد. مردمانی که در یک زیست بوم خاص زندگی می کرده اند از دیرباز دارای آداب و سننی بوده اند که ممکن است برای مردم بسیاری از مناطق دیگر، خاص و جذاب باشد. بنابراین اگر طرفدار سبک جدیدی از سفر و گردش باشید و بخواهید در این سفر آگاهی و سطح دانش خود را پیرامون محیط زیست و مردم محلی نقطه ای خاص، بالا ببرید ناگزیر به استفاده از اقامتگاه های سنتی هستید. در کشور ما ایران نیز این موضوع با استقبال زیادی روبرو بوده است و به واسطه اقلیم ها و فرهنگ های مختلف، ظرفیت بسیار زیادی در این موضوع دارد.

اقامتگاه های بوم گردی معمولا در روستا ها و مناطق بکر برپا می شوند و تنها جنبه اقامتی نخواهند داشت. در این مکان ها به پخت نان ها و غذاهای محلی می پردازند و سعی می کنند تا از لباس های محلی همان ناحیه استفاده کنند. اجرای موسیقی و نمایش های محلی نیز یکی دیگر از اقدامات رایج در این محیط ها می باشد. با توجه به نکات گفته شده متوجه شدید که اقامتگاه سنتی بیش از یک هتل و سوئیت کاربرد دارد و پایگاهی جهت انتشار فرهنگ و رسوم مردم مناطق خاص می باشد. در بسیاری از اقامتگاه های بوم گردی از خانه های روستایی و سنتی با معماری مخصوص آن محل استفاده می شود.

بوم گردی چیست؟اقامتگاه سنتی

 

 

بوم گرد کیست؟

به افرادی که نسبت به گردش و گشت و گذار در مناطق طبیعی و محیط زیست علاقه مند هستند و تمایل به سکنی گزیدن در این محل ها دارند، بوم گرد می‌گویند. این افراد تلاش می کنند تا با فرهنگ و رسوم مردم آن منطقه نیز به خوبی آشنا شوند و از غذاها و لباس های سنتی آنها استفاده کنند. زندگی در خانه های خشتی و چوبی هر چند به مدت کوتاه برای این افراد بسیار لذت بخش می باشد. این افراد در طی سفر خود نسبت به محیط زیست و حفظ آن بسیار مسئولانه رفتار می کنند.

 

اقامتگاه بومگردی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

هر اقامتگاه بومگردی با توجه به محلی که در آن واقع گردیده است دارای ویژگی ها و شرایط مختص به خود می باشد. به عنوان مثال اگر اقامتگاه بومگردی در طبیعت باشد باید به سبک عشایر، سیاه چادر های مخصوص عشایر برپا شود. اگر محل اقامتگاه در روستا باشد باید از خانه های مطابق با معماری روستا استفاده گردد. طراحی داخلی و خارجی این خانه ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باعث جذب گردشگر خواهد شد. این اقامت گاه تبدیل به سمبلی از خانه های بومی آن منطقه خواهد شد که در آن معماری رایج منطقه را از نزدیک لمس خواهند کرد. مصالح به کار رفته نیز از اهمیت زیادی برخوردار است و در حین مرمت و باز سازی باید از مصالحی استفاده کرد که در آن منطقه به وفور یافت شود. به عنوان مثال در مناطق کوهستانی خانه ها بیشتر از سنگ و در مناطق جنگلی بیشتر از چوب خواهند بود.

در اقامتگاه سنتی توجه به سادگی و ساده زیستی در اولویت می باشد و همین ساده زیستی نباید برای گردشگر هزینه های سرسام آوری را به وجود آورد. توجه به این نکته که اقامت در این محل مقرون به صرفه باشد باعث گرایش افراد به این سبک از گردشگری خواهد شد. میزبانان محلی نیز باید افرادی بسیار خونگرم و مهربان، با رفتاری شایسته و مودبانه باشند. داشتن لهجه و لباس محلی باعث می شود تا گردشگر از فضای دلنشینی استفاده کند و از سفر خود لذت ببرد. استفاده از خوراکی ها و نوشیدنی های ارگانیک و سنتی آن منطقه نیز یکی دیگر از اصول اقامتگاه های بومگردی می باشد. طبخ به شیوه سنتی و استفاده از دم نوش های گیاهی آن منطقه نیز بسیار اهمیت دارد.

 

مزایای گردشگری

از مزایای بومگردی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آشنایی با انواع و اقسام فرهنگ ها
  • ایجاد آگاهی درباره محیط زیست
  • کاهش اثرات زیست محیطی در گردشگری
  • ایجاد منافع مالی برای مردم محلی
  • تامین منابع مالی برای حفاظت از محیط زیست
  • زنده نگه داشتن تاریخ و تمدن گذشتگان

بومگردیبومگردی

 

 

انواع بومگردی

بومگردی دارای نمونه های مختلفی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم. بوم گردی اقلیمی و بازدید از طبیعت یکی از پر طرفدارترین نوع بوم گردی است که باعث شناخت طبیعت خواهد شد. بوم گردی ساحلی برای بازدید از سواحل بکر و ناشناخته نیز نوع دیگری از گردشگری است در این زمینه است. بوم گردی جنگلی همانطور که از نامش پیداست برای بازدید از جنگل های انبوه و دست نیافتنی است که سرمایه های ملی ما، محسوب می شوند. اگر به دنبال یک سفر هیجان انگیز و جذاب هستید بوم گردی کوهستانی را انتخاب کنید چرا که می توانید ارتباط نزدیکی با طبیعت داشته باشید. بوم گردی آب های سرد و گرم و بومگردی روستایی و کشاورزی نیز از نمونه های دیگر آن می باشد. آشنایی با دام پروری و کشاورزی همیشه برای اکثر افراد جذاب بوده است و استفاده از فرآورده و محصولات تولیدی آن نیز، بسیار هیجان انگیز خواهد بود.

 

ارسال دیدگاه

لطفا یک نظر بنویسید.
لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید.
لطفا یک ایمیل درست وارد کنید